Stel cookie voorkeur in

Thuisonderwijs groepen 3 - 8


Beste ouder(s)/verzorger(s),

Om te voorkomen dat kinderen die thuis (komen te) zitten te lang geen onderwijs kunnen volgen, hebben wij lesmogelijkheden en ideeën voor u op een rijtje gezet. Hierbij ontvangt u een flink aantal lessuggesties, tips en vooral bruikbare websites.

We gaan de komende tijd deze pagina voorzien van belangrijke hyperlinks voor thuisonderwijs voor de diverse groepen. Blijf deze pagina de komende weken goed in de gaten houden want het kan zijn dat die iedere dag verandert.

In Google Classroom staat vanaf woensdag half 9 lesmateriaal klaar waar kinderen mee aan de slag kunnen. De link naar Google Classroom kunt u hier vinden. Via Parro zult u een toegangscode ontvangen hiervoor.

Video om te switchen van Classroom: Binnen de Classroom naar een andere Classroom gaan

Groepen 3 t/m 8

https://www.spellingoefenen.nl 

Per jaargroep en categorie oefenen. In Rapportfolio kunt u zien welke doelen in de jaargroep van uw kind aan bod komen.

https://desommenfabriek.nl 

Hier staan filmpjes en werkbladen waarin rekensommen uitgelegd en geoefend kunnen worden. In Rapportfolio kunt u zien welke doelen de jaargroep van uw kind(eren) aan bod komen. Vanaf woensdag zullen we gerichte opdrachten geven.

In de klas wisselen we leren (inspanning) af met ontspanning. Dus denk zeker ook aan (bord)spelletjes, zoals memory, kwartet, scrabble, yahtzee, rummikub of Pim Pam Pet. Deze zijn goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling, maar ook mondelinge taalvaardigheid. Misschien heel logisch, maar denk verder ook gewoon aan het bouwen/spelen met Lego of blokken, het maken van een puzzel (legpuzzel of op papier), het spelen met zand en water enz. Voor teken- en knutselideeën kunt u o.a. terecht op https://www.krokotak.com;  https://www.creametkids.nl of  https://tekenenenzo.blogspot.com Houdt uw kind van muziek? Kijk dan eens op  https://www.meermuziekindeklas.nl.

We hopen u hiermee voldoende suggesties en inspiratie te hebben gegeven. Blijf vooral ook deze site in de gaten houden alstublieft.

Met vriendelijke groeten,

Team Het Palet