Schooltijden - Eten & drinken - Afspraken

 

Schooltijden - Eten & drinken - Afspraken 

 

Schooltijden

Schooltijden groep 1 t/m 8:

Maandag08.30u. – 14.00u
Dinsdag08.30u. – 14.00u
Woensdag08.30u. – 14.00u
Donderdag08.30u. – 14.00u
Vrijdag08.30u. – 14.00u

 

Eten, drinken en snoepen op school

Alle kinderen krijgen per dag 5u. les en een ½ u. lunchpauze. De lunchpauzes vinden plaats samen met de groepsleerkracht in het eigen lokaal tussen 12.00u. en 13.00u. (afhankelijk van de groep waarin uw kind zit). Als school zijn wij samen met u verantwoordelijk voor de gezondheid van uw kind. Alle leerlingen nemen als ochtendpauzehapje een stuk fruit of groente mee. Daarnaast mogen zij zelf iets te drinken meebrengen (zonder koolzuur), in een plastic beker omdat dit het afval op school beperkt.

Voor de lunch mogen de kinderen meebrengen:

  • Broodwaren (brood, cracker, beschuit…..)

  • Broodbeleg

  • Beker drinken (zonder koolzuur)

Er staat in iedere hal een koelkast, zodat etens- en drinkwaren die koel bewaard moeten worden hierin gezet kunnen worden.
 

Warme dranken en soep mogen niet meegebracht worden!
Bij een verjaardag vragen we u ook voor een gezonde traktatie te kiezen. Geen cadeautjes omdat niet elke ouder hier de financiële middelen voor heeft. Mocht u op zoek zijn naar leuke ideeën op www.gezondtrakteren.nl staan een scala aan mogelijkheden. Ook van de leerkrachten mag u verwachten dat zij er voor zorgen dat uw kind gezond getrakteerd wordt als dit aan de orde is. 
 

Afspraken:

Binnenkomst in 2021-2022:
Vanaf 8.20u. mogen de kinderen naar binnen en zijn de leerkrachten bij het lokaal. Om 8.30u. moeten alle kinderen in het lokaal zijn, dan beginnen de lessen.

Bij de kinderen van groep 3 t/m 8 nemen de ouders vóór school (dus tussen 8.20u. en 8.30u.) afscheid van de kinderen buiten de speelplaats. Ouders maken voor dringende zaken een afspraak met de leerkracht voor na schooltijd (dit kan via Parro).

Wanneer u een leerkracht na school wilt spreken, moet u een afspraak maken.
Aangezien de leerkrachten van 8.00 tot 14.00 uur werken, hebben zij recht op een half uur pauze na schooltijd. Wilt u een gesprek met de leerkracht(en) van uw kind, dan kunt u samen met de betreffende leerkracht een afspraak maken voor een tijd na 14.45 uur.

Ophalen van kinderen:
Bij het ophalen van de kleuters na school, is het de bedoeling dat de ouders op de betreffende speelplaats wachten tot de kinderen naar buiten komen. TIP: spreek met uw kind een vast plekje af op de speelplaats!

De grotere kinderen, vanaf groep 3, komen naar buiten via de in- uitgang bij de hal waar ze zitten. Er zijn veel gezinnen waarvan meerdere kinderen op school zitten. In het geval dat u te maken heeft met kinderen in verschillende klassen, kunt u het beste het jongste kind opwachten en met de oudere broertjes of zusjes afspreken waar ze naar toe moeten komen.

We willen iedereen die met de fiets of brommer een kind komt ophalen dringend verzoeken om de beide paden bij de ingang zo veel mogelijk vrij te houden. Als iedereen zo veel mogelijk probeert de fiets of brommer bij de gymzaal te zetten, in ieder geval niet op de speelplaats, kunnen de kinderen zonder allerlei obstakels naar huis!


Fietsenstalling
De kinderen uit de groepen 1 t/m 6 zetten de fietsen in de fietsenstalling achteraan op het kleuterplein. De kinderen van de groepen 7 en 8 zetten hun fietsen in de stalling op het kleuterplein aan de rechterkant. Deze verdeling heeft als doel dat alle fietsen op een veilige plek gestald staan binnen de hekken van de school.